Asgari ücrette sona yaklaşılıyor

Yeni yıl yaklaşırken, milyonlarca çalışan 2017 asgari ücret rakamını merak ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni ücret için üç kez toplandı. Toplantılarda işçi kesimini temsil eden Türk-İş 2016 başında 1.300 liraya yükseltilen asgari ücretin yeni yıl

Asgari ücrette sona yaklaşılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücret görüşmelerine ilişkin, ‘İstikrarlı bir hedefe yönelmekte geçici mutluluklar kalıcı huzura dönüşmeyebilir’ ifadelerini kullanarak, taraflardan gerçekçi taleplerde bulunmalarını istemişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcileri yapılan son toplantıda ‘ağır’, ‘orta ağır’ ve ‘hafif işlerde’ çalışan bir işçinin net yaşam maliyetine ilişkin rakamları komisyon ile paylaştı.

Bir işçinin aylık net yaşam maliyeti ‘ağır’ işlerde bin 668 lira 90 kuruş, ‘orta ağır’ işlerde bin 485 lira 30 kuruş, ‘hafif işlerde’ ise bin 379 lira 40 kuruş olarak açıklandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dördüncü ve son olması beklenen toplantısını, 29 Aralık Perşembe günü yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X