Asgari ücrette yükü eşit paylaşalım

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yeni hükümetten beklentilerini dün basın toplantısıyla açıkladı.

Asgari ücrette yükü eşit paylaşalım

Olpak, asgari ücrette planlanan artışla ilgili olarak, ‘İlave olarak beklemediğimiz yüzde 20’lik zam kısmını, çalışanın eline geçecek 1.300 liranın üzerinde herhangi bir tartışma yapmaksızın, devletimiz ile eşit paylaşalım’ dedi. 

Milletin en çok uzlaşı ve barışa ihtiyacı olduğunu raporların da ortaya koyduğunu belirten Olpak sözü, Rusya ile yaşanan gerginliğe getirdi. Olpak, ‘Bizim iş alemi olarak yorumumuz, uzun süreli karşılıklı ticari ilişkilerin, iş adamlarının karşılıklı yatırımlarının olduğu iki ülkenin, böyle bir süreci liderlerinin sağduyusuyla sağlıklı bir şekilde hem uluslararası hukuk hem de iki ülkenin çıkarları doğrultusunda sonuçlandıracağı şeklindedir’ diye konuştu. Olpak, sosyal hayatı ilgilendiren konularda, daha etkin çalışmaya ihtiyaç olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X