Aşıklar İnegöl’de Atıştı

İnegöl Belediyesi, Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aşıklar Buluşması programı düzenledi. Aşıklık kültürünün en iyi temsilcilerini buluşturan gecede, İnegöllüler eğlenceli anlar yaşadı.

Aşıklar İnegöl’de Atıştı

İnegöl Belediyesi tarafından Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Aşıklar Buluşması” programı düzenlendi. Gecede, Aşık kültürünün güçlü temsilcileri Maksut Feryadi, Orhan Üstündağ, Rahim Sağlam ve Temel Turabi İnegöllülerle buluştu.

İnegöl’de kültür sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 20.00’da başlayan programa Belediye Başkanı Alper Taban, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katılım gösterdi. İlçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaşan Aşıklar, yaklaşık 2 saat süren programda hem sazlarıyla hem de sözleriyle unutulmaz bir gece yaşattı.

Kahramanlık türküleri, şiirler ve fıkralarla süslenen gecenin finalinde, 2’li ve 4’lü atışmalar gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan gecenin finali, yine vatan ve kahramanlık türküleriyle yapıldı. Program sonunda sahneye davet edilen Belediye Başkanı Alper Taban, “Ozanlarımızın yüreğine, ağzına sağlık. Bunlar bizim kültürümüzden gelen değerlerimiz, kıymetlerimiz. Çok güzel bir akşam yaşattılar bizlere, aşıklık geleneğini çok güzel icra ettiler. Keşke bütün atışmalar böyle olsa diyorum. Halk içinde, halk nazarında gayet ölçülü ve saygılı bir şekilde herkes kendi fikrini dile getirse. Ozanlarımız bizlere çok güzel örnek oldular kendilerine çok teşekkür ediyorum. Programa katılarak bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Başkan Taban, konuşmasının ardından Aşıklar Maksut Feryadi, Orhan Üstündağ, Rahim Sağlam ve Temel Turabi’ye İnegöl’ü simgeleyen çini hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X