Asıl insan hakları ihlaline maruz kalan Tatarlardır

Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius, “Asıl insan hakları ihlaline maruz kalan Tatarlardır ancak kimse bundan bahsetmiyor. Sadece Kırım’ın ilhakını tanımamakla yetinmemeliyiz” dedi.

Asıl insan hakları ihlaline maruz kalan Tatarlardır

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Rusya’nın Suriye’deki asıl hedefinin “teröristlere karşı savaşmak olduğunu” iddia ettiğini ancak daha sonra askerlerini çekme kararı aldığını söyleyerek “Peki Rusya’nın Suriye’deki gerçek hedefi teröristler miydi? İşte bu soru gerçekten rahatsız edici.” dedi.

 

Linkevicius, Avrupa’daki sığınmacı krizi, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) anlaşması, ABile vize serbestisi, terör saldırıları ve Rusya’nın saldırgan politikası gibi konularda AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye’nin bölgede çok önemli bir rol oynadığını ve AB ile sığınmacı kriziyle ilgili anlaşmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Linkevicius, kolay olmasa da sorunun çözüleceğine dair inancını dile getirdi.

 

“Rusya’nın Suriye’deki gerçek hedefi teröristler miydi?”

 

Rusya’nın farklı hedeflere sahip olduğunu kaydeden Linkevicius, “Suriye’ye asker gönderen Rusya, asıl hedefinin ‘teröristlere karşı savaşmak olduğunu’ ilan etmişti. Daha sonra askerleri geri çeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görevlerini tamamladıklarını söyledi. Fakat DAEŞ ile mücadelenin henüz sonlanmadığını biliyorsunuz. Peki Rusya’nın Suriye’deki gerçek hedefi teröristler miydi? İşte bu soru gerçekten rahatsız edici. Resmin tamamına bakmak ve sonuçlarla ilgili acele etmemek gerekir.” dedi.

 

“Sadece Kırım’ın ilhakını tanımamakla yetinmemeliyiz”

 

Linkevicius, Ukrayna’nın doğusunda Rusça konuşan nüfusun haklarının ihlal edildiği iddialarını mantıksız bulduğunu belirterek “Asıl insan hakları ihlaline maruz kalan Tatarlardır ancak kimse bundan bahsetmiyor. Sadece Kırım’ın ilhakını tanımamakla yetinmemeliyiz. Bunun yanında diplomatik, finansal ve başka türlü sonuçların olması lazım. Yani güç kullanarak sınırları değiştirmenin 21. yüzyılının yolu olmadığını çok net söylememiz gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X