Aşıları ihmal etmeyin

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvanların aşılanması çalışmaları sürdürülüyor. Aşılamanın, hayvan ve insan sağlığı bakımından önemli olduğunu vurgulayan yetkililer, hayvan sahiplerinden Müdürlüğün sürdürdüğü aşılama çalışmaların

Aşıları ihmal etmeyin

GÜRHAN ADANA

 

Büyükbaş hayvanlara çiçek hastalığına karşı aşılama çalışmalarının sürdüğünü belirten yetkililer, mayıs ayından itibaren şap aşılarının vurulmaya başlanacağını söylediler. Yetkililer, “Sığırların çiçek hastalığına karşı aşılanması programı çerçevesinde toplam 37 bin hayvan aşılanmış olacak. 

Ardından mayıs ayında şap aşılarının yapılmasına geçilecek. Şap hastalığına karşı hayvanlar yılda 2 kez aşılanıyordu. Bu yıldan itibaren hayvanlar 4 ayda bir olmak üzere toplam 3 kez aşılanmış olacak” dediler.

İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimlerinin sahipli köpekleri ise 1 aylık çalışmayla kuduza karşı aşıladığını anlatan yetkililer, 2 bin 334 sahipli köpeğin aşılarının vurulduğunu kaydettiler. Geçen yıl ilçe merkezi ve köylerde toplam 99 köpek ısırma vakasının tespit edildiğini bildiren yetkililer, “Bu yılın ilk 3 ayında ise bu sayı 12 olarak gerçekleşti. Kedi, köpek ve herhangi bir yabani hayvan tarafından ısırılanların derhal hastaneye başvurmalarını istiyoruz” diye konuştular.

İLGİ ARTIYOR

Hayvan sahiplerinin aşılama çalışmalarına ilgisinin her geçen yıl arttığına dikkat çeken yetkililer, toplumsal bilinçlenmesinin önemine değindiler. Yetkililer şunları kaydetti: “Her hayvan sahibinden aynı duyarlılığı bekliyoruz. Amacımız, programda yer alan aşılanmamış hiçbir hayvanın kalmaması. Hayvanları aşılatmamış olanların durumu Müdürlüğümüze bildirmelerini istiyoruz. Hastalıklara karşı en etkili koruyucu yöntem aşıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X