Asilçelik’e grev kararı asıldı

Orhangazi’de kurulu olan ve alanında Türkiye’nin en büyük firmalarından birisi olan Asil Çelik’e grev kararı asıldı.

Asilçelik’e grev kararı asıldı

NEVZAT OKUMUŞ

 

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası ile Asil Çelik yönetimi arasında 1 Eylül 2016 – 31 Ağustos 2018 arasını kapsayan iki yıllık toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, işçi sendikasının önerileri kabul görmeyince 4 Kasım 2016’da uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Arabulucu ile de anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da katılımıyla 16 Aralık’ta fabrikaya grev kararı asıldı.

EKONOMİYİ SIRTLIYORUZ

Serdaroğlu, grev kararının asıldığı eylemde yaptığı açıklamada, Asilçelik çalışanlarının açlık sınırının hemen yanında çalışmaya, yaşamaya gayret sarf ettiğini vurguladı. Eski çalışanlara kıdem tazminatı uygulanmasını istediklerini dile getiren Serdaroğlu, ”Bize deniyor ki, ‘eski işçilere bunu uygularsam yeni işçilerle denge bozulur.’ Yeni işçiler için de farklı uygulama önerdik. 

‘Yıllık bazda kıdem uygulaması yapalım, bu toplu sözleşmeyi belirli bir seviyeye getirelim’ dedik. Bu talep ettiğimiz ücretler dahi yoksulluk sınırının altında kalan ücretler. Kaldı ki metal işçileri ekonomiyi sırtlıyor. Bu tür fabrikalar sayılı fabrikalardır. Biz elimizden gelen özveriyi sarf etmişiz. Demişiz ki bu sene de işveren elini cebine atsın, kaç tane fabrikası var. Asil Çelik kendini sürekli büyütüyor. Bu insanları mağdur etmesin” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X