Aşırı sağcılar göçmen avında

İtalya, Almanya, Fransa ve Avusturya’dan göçmen karşıtı aktivistlerin oluşturduğu ‘Defend Europe’ (Avrupa’yı Savun) adlı grup, deniz yoluyla Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenleri durdurmak için bir tekne kiraladı.

Aşırı sağcılar göçmen avında

Grup, denizdeki göçmen teknelerini Libya’ya geri göndermeyi ve göçmenlere yardım için çalışan sivil toplum kuruluşlarını engellemeyi amaçlıyor.

Grup bu nedenle, kiraladıkları tekneyle Libya açıklarında devriye gezerek ‘Akdeniz’i daha güvenli hale getirme’ misyonu edindiğini belirtti.

Aşırı sağcı grup, göçmenleri durdurmak için kullanılacak tekneyi kitlesel fonlama yöntemiyle kiraladı. İnternet sitesi üzerinden bağış toplayan Defend Europe, bu yöntemle geçen Mayıs’tan bu yana 100 bin doların üzerinde gelir elde etti.

Grubun eylemcileri tekneyle İtalya’nın Sicilya adasından Akdeniz’e açılarak Libya açıklarında uluslararası sularda devriye gezecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X