Askerden ağır suçlama

İsrail’in son dönemdeki Filistinlilere yönelik uygulamalarına askerden ağır eleştiri geldi. Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Golan, ülkede Nazi Almanyası’ndaki mide bulandırıcı süreci andıran işaretlerin olduğunu belirtti.

Askerden ağır suçlama

İsrail’in Filistinlilere yönelik şiddet uygulamalarına bir eleştiri de ordunun üst yönetiminden geldi. 

İsrail Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tümgeneral Yair Golan, Kudüs’te Holokost anma gününde yaptığı konuşmada ‘Günümüz İsrail’inde, Nazi Almanyası’ndaki mide bulandırıcı süreci andıran işaretler var’ dedi. Savunma Bakanı Moşe Ya’alon, Golan’a ‘tam güveni’ olduğunu söyleyerek destek verdi. Genelkurmay Başkanı ve diğer İsrailli yetkililer sözkonusu sözleri ‘Toplumda yükseliş gösteren endişe verici trendler hakkında bir uyarı’ olarak yorumlayıp, Golan’ı savundu.  

NETANYAHU’DAN SERT TEPKİ

Ancak Tümgeneral Yair Golan’ın bu sözleri ülkede özellikle milliyetçi çevrelerde öfke yaratırken, Başbakan Binyamin Netanyahu’dan da sert tepki gördü. Netanyahu haftalık bakanlar kurulu toplantısında Golan’ın sözlerini çirkin olarak nitelendirip, ‘Bu sözler İsrail’e zarar vermekte ve Holokost’u da ucuzlaştırmaktadır’ dedi.

 

İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası ve işgal edilen bölgelerde yaklaşık 6 milyon Yahudi’nin sistemli bir şekilde öldürüldüğü soykırım Holokost olarak adlandırılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X