Askerden kaçıp PKK’ya katılmıştı, çatışmada öldürüldü

Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristlerce çıkan çatışmada öldürülen Osman Karadeniz’in, 12 Haziran 2015’te askerlik hizmetini yaptığı İzmir’deki bölüğünden kaçtığı ortaya çıktı.

Askerden kaçıp PKK’ya katılmıştı, çatışmada öldürüldü

Mardin’in Dargeçit ilçesinde teröristlerce çıkan çatışmada öldürülen 5 PKK mensubundan Kurtay Amed kod isimli Osman Karadeniz’in, 12 Haziran’da askerlik yaptığı İzmir Buca’daki birliğinden kaçtığı, daha sonra PKK’ya katıldığı ortaya çıktı. Dargeçit’teki askerle girdiği çatışmada öldürülen Osman Karadeniz’in cenazesi, yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edildi.

Yeniköy Mezarlığı’na getirilen Karadeniz’in cenazesi, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından defnedileceği yere kadar taşındı. Karadeniz’in cenazesi, ailesinin de katıldığı yürüyüşün ardından defnedildi.

Cenazeye, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Çağlar Demirel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, HDP ve DBP Diyarbakır il yöneticileri de katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X