‘Askeri mevzilerimiz daha da güçlendi’

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Bu ayın başında cephe hattında çıkan çatışmalarda Ermenilere gerekli cevap verildi ve askeri mevzilerimiz daha da güçlendi” dedi.

‘Askeri mevzilerimiz daha da güçlendi’

Bakanlar Kurulu’nun açılışında konuşan Aliyev, halkların kendi kaderini belirleme ilkesinin, ülkelerin toprak bütünlüğünün ihlaline hizmet etmemesi gerektiğini söyledi.  

Aliyev, “Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Kanlı çatışmalarından sonra uluslararası kamuoyu rahatsızlığını ifade etti. 

AGİT Minsk Grubu, AGİT Minsk Grubu Eş başkanı olan ülkeler barış görüşmelerine devam edilmesine ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesinden yana. Biz de bunu istiyoruz. Defalarca bu sorunun barışçıl, siyasi yolla çözülmesi gerektiğini söyledik. Bugün de görüşmeler sürecini destekliyoruz ve umuyoruz ki, bu görüşmeler bir sonuca varacaktır. Çözüm aslında çok basit. Ermeniler işgal edilmiş topraklardan çıkmalı, Azerbaycan vatandaşları kendi topraklarına dönmelidir. Ondan sonra bölge barış ve güven içinde olur” açıklamasını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X