Askeri üste Gülen’e bina

FETÖ’nün darbe girişimini yönettiği Akıncı Üssü’nde “Fetullah Gülen’e özel bina” yapılığı ortaya çıktı. Darbe başarılı olsaydı Gülen’in 25 Temmuz’da Türkiye’ye geleceği ve bu binada kalacağı iddia ediliyor.

Askeri üste Gülen’e bina

FETÖ’nün Ankara’dan darbe girişimini yönettiği Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi. İddianamede bir numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer alırken, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz, üç numaralı şüpheli Kemal Batmaz oldu. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da şikayetçiler arasında yer aldığı iddianamede, darbe girişiminin askeri sorumlusu ise Akın Öztürk gösterildi. 

481 ŞÜPHELİ VAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede 1 orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi. Terör örgütünün 45 yöneticisi için 303’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

AKINCI ÜSSÜ’NDE GÜLEN İÇİN BİNA HAZIRLANMIŞ

Başsavcılık, Akıncı Üssü iddianamesiyle birlikte 15 Temmuz gecesi ve sonrasında Akıncı Üssü’nde kaydedilenlerle hazırlanan görüntüleri de basına dağıttı. 55 dakikalık görüntülerde en çarpıcı ayrıntı, Akıncı Üssü’nde Fetullah Gülen’in kullanımı için inşaatına başlanan bir yapı… Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan görüntülerde, darbenin başarılı olması halinde Gülen’in 25 Temmuz 2016’da Türkiye geleceği bilgisine yer veriliyor. Bu olasılığa karşı Gülen için Akıncı Üssü içinde kameriye tarzı bir yapı inşa edilmeye başlanıyor. Akıncı Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in inşaatın 25 Temmuz’a kadar tamamlanması için talimat verdiği belirtiliyor.

ERDOĞAN VE YILDIRIM DA ŞİKAYETÇİLER ARASINDA

Darbe girişiminin ardından Akıncı Üssü’nde çekilen görüntüler de dikkat çekici. Görüntülerde 16 Temmuz’da darbenin başarısız olmasından sonra kaçan darbecilerin geride bıraktığı yüzlerce silah ve bunlara ait mühimmat göze çarpıyor. Silahların büyük bölümünün Özel Kuvvetler’e ait olduğu görülüyor.

570 klasörden oluşan 4 bin 658 sayfalık iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM’nin bombalanmasında mağdur olan milletvekilleri şikayetçi olarak yer aldı.

25 PİLOT F-16 KULLANDI, 11’İ BOMBALAMADI

İddianameye göre, darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullandı. Bunlardan 11’i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi, diğer pilotlardan ikisi İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını takiple görevlendirildi. Diğer 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.

ABD BAŞKONSOLOSLUĞU ADİL ÖKSÜZ’Ü ARADI

Şüpheli Adil Öksüz’ün HTS kayıtlarından, 21 Temmuz 2016 saat 10.22’de ABD Başkonsolosluğu’ndan arandığı, Öksüz’ün telefona yanıt vermediği, görüşmenin yapılamadığının belirlendiği de iddianamede yer alıyor. İddianameye göre, Adil Öksüz’ün HTS kayıtlarından, 18 Temmuz 2016’da saat 08.01’de Esenboğa Havalimanındaki, saat 09.27’de ise Sabiha Gökçen Havalimanındaki baz istasyonundan hizmet aldığı tespit edildi. Öksüz, aynı gün saat 11.10 ve 22.48’de İstanbul Üsküdar, saat 23.47’de İstanbul Atatürk Mahallesinde baz hizmeti aldıktan sonra ertesi gün, 19 Temmuz’da saat 12.43’te Sakarya Akyazı’daki baz istasyonunu kullandı. 

CLİNTON’IN KAMPANYASINA PARA AKTARIMI

 Adil Öksüz ile ilgili düzenlenen MASAK raporu da iddianameye konuldu. İddianamede, Adil Öksüz’ün 22 Aralık 2010 ve 25 Nisan 2011’de iki işlemde ‘HARMONY ENTERPRISES LLC’ isimli şirkete 200 bin ABD doları gönderdiği, bahse konu şirketin ise 8 Kasım 2016’da ABD başkanlık seçimlerinde başkan adayı Hillary Clinton’a finansman sağlamak amacıyla kurulduğu bilgisi aktarıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X