Askerler de tek tek arandı!

Birçok yol trafiğe kapatılırken, yollara kilometrelerce bariyer çekildi. Kaldırımlar, bariyerlerle çevrilirken, yollar ise belediye kamyonlarıyla trafiğe kapatıldı. Anıtkabir, resmi törenin ardından halkın ziyaretine açıldı, girişlerde rütbeli askerler de

Askerler de tek tek arandı!

Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde ilk tören Anıtkabir’de yapıldı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla yüksek yargı başkanları da hazır bulundu. Aslanlı Yol’da yan yana yürüyen Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş sırasında bir süre sohbet ettiği görüldü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile diğer etkinlikler için kentte yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kutlamaların yapılacağı caddeler trafiğe kapatılırken, birçok noktada arama noktaları oluşturuldu.

Trafiğin kapatıldığı noktalara çıkan yollardaki belediyeye ait iş kamyonları dikkat çekti. Geniş bir alanda uygulanan güvenlik tedbirleri kapsamında 22 kilometre bariyer koyulurken, kutlamalar için 10 binin üzerinde emniyet yetkilisi görev aldı. Polis helikopteri havadan denetim yaptı.

Törenler için gelen askerler de dahil herkes tek tek aranarak Anıtkabir’e alındı.

Özellikle CHP’nin yürüyüş güzergahı olan eski Meclis ve Anıtkabir arasındaki yolda da geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X