Aslan parçaları dünya gündeminde

Avrupa Şampiyonu Ampute Milli takımımıza övgü yağıyor… UEFA: Ev sahibi Türkiye’nin İngiltere’yi 2-1 yendiği maçı 40 bin taraftar izledi. İnanılmaz sporculara olağanüstü destek. ESPN: Türkiye, uzatma dakikalarında attığı golle şampiyon oldu. Sporu bu yüz

Aslan parçaları dünya gündeminde

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası’nın finalinde İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek şampiyon olan Milli Takımımızın başarısı uluslararası düzeyde yer aldı. Sosyal medya hesabından ampute futbolcuların mücadelesi, tribünleri dolduran taraftarlar ve kupa sevincinin yer aldığı fotoğraflardan kolaj yapan Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), “Ev sahibi Türkiye’nin İngiltere’yi yendiği maçı 40 bin taraftar izledi. İnanılmaz sporculara olağanüstü destek” ifadelerini kullandı.

 

TÜRK BAYRAĞI VE KALP

Dünyanın önde gelen medya organlarından biri olan ESPN, maç sonrası büyük sevinç yaşayan milli futbolcuların fotoğraflarını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı ve “Türkiye, uzatma dakikalarında attığı golle şampiyon oldu. Sporu bu yüzden seviyoruz” yorumunu yaptı. ABD merkezli spor sitesi Bleacher Report ise milli futbolcuların sevincini yansıtan fotoğrafları paylaştığı sosyal medya hesabında, “Avrupa Ampute Şampiyonluğu’nu kazanmak böyle hissettirir” yazarken, paylaşımına Türk bayrağı ve kalp emojileri ekledi.

Ampute Milliler ödüle doyacak

Vodafone Park’taki finalde İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımına siyaset, sanat ve iş dünyasından prim müjdesi geldi. Ampute Milli Takımı’nın ana sponsoru olan Turkcell’in Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, Avrupa Şampiyonları’na 200 bin TL tutarındaki ödülü takdim etti. TFF Başkanı Yıldırım Demirören Ampute Milli Takım teknik heyet ve sporcularını bugün Riva’daki tesislerde ağırlayacak. TFF Yönetimi’nin toplanıp karar aldıktan sonra Ampute milli takımına verilecek primin açıklanacağı da gelen haberler arasında. Şarkıcı Demet Akalın 20 bin lira prim vereceğini açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan’ı Melih Gökçek de milli takım forması giyen her oyuncuya 200 Bin TL prim vereceklerini duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X