Aslan zirveye çıktı

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Mehmet Aslan, 3. Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası’nda birinci oldu.

Aslan zirveye çıktı

İstanbul Florya Atatürk Ormanı’nda gerçekleştirilen 3. Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası’nda Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Mehmet Aslan, başarılarına birini daha ekleyerek 3. kez birincilik madalyasını kazandı. 

Yarışmada ikinciliği Harun Tunç, üçüncülüğü ise Mustafa Özinan kazandı. Oryantiring sporunun sadece hedef bulmak olmadığını dile getiren Mehmet Aslan, kişinin kendine olan güvenini geliştiren, baskı ve stres altındayken bağımsız düşünme ve zorlukları çözme yeteneğine artılar ekleyen bir spor dalı, bu özelliklerinden dolayı ‘doğada oynanan satranç oyunu’ olarak tanımlandığını ifade etti.

HIRVATİSTAN’A GİDECEK

Yarışma sayesinde engelli sporcular, ‘Patika Oryantiring’ spor dalında da engelin olmadığını bir başarı ile daha ispatlamış oldu. Başarının haklı sevincini yaşayan Aslan, hedefinin Dünya Patika Oryantiring Şampiyonası’nda dereceye girmek olduğunu söyledi. 

Şampiyonada derece yapan Aslan, bu yıl 22-28 Haziran tarihleri arasında Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde gerçekleşecek olan Dünya Patika Oryantiring Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X