‘Astrofest’ hava muhalefetine takıldı

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ‘Astrofest’ adıyla Uludağ’da düzenlediği Uludağ Gözlem Festivali devam ederken, gök yüzünü gözlemek isteyenler ise hava muhalefetine takıldı.

‘Astrofest’ hava muhalefetine takıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bilimin uygulanabilir ve eğlenceli yönünü halkla buluşturan vizyon projesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), aklı gece gündüz bilimde olanları ‘Uludağ Gözlem Festivali’nde buluşturdu.

 

2013 yılından itibaren Mart ayında BTM’de, yaz aylarında da Uludağ’da olmak üzere yılda iki kez ‘Bilimsel Geceleme’ adıyla düzenlenen etkinliğe katılanlar, astronomi atölyeleriyle güneş sistemini daha yakından tanıyarak vakit geçiriyor. Hafta sonuna kadar sürecek olan Uludağ Gözlem Festivali, bu yıl Türkiye çapından katılımcılar ve uzman astronomlar ile Uludağ’da Büyük Otel çevresindeki etkinlik alanında gerçekleşiyor.

BULUTLAR YILDIZLARIN GÖRÜNMESİNE İZİN VERMEDİ

Yapılan etkinliklerin ardından havanın karamasıyla gökyüzünü yakından incelemek isteyen 400’e yakın kişi, teleskop kurulumunu sabırsızlıkla bekledi. Havanın bulutlu olması sebebiyle gökyüzü gözlemleri gerçekleşemedi. Bugün yapılacak atölye çalışmalarının ardından akşam havanın açık olmasıyla birlikte gökyüzü gözlemleri yeniden tekrarlanacak.

Uludağ Gözlem Festivali’ne katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, önceki yıllarda da gerçekleşen buluşmanın yapılan çalışmalar ve katılımcıların yoğunlu ile 3 yılda festivale dönüştüğünü söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve diğer organizasyon ekipleri ile örnek bir organizasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altepe, “Astronomiye meraklı, gök bilimine meraklı olanlarla bilgiye, birikime sahip kişilerin buluştuğu bir festival. Burada 3 gün boyunca gök bilimine yönelik her türlü çalışmalar, astronomiye yönelik hocalarımızın bilgi, birikimleri ve yine hocalarımızın atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Gökbilimine yönelik cihaz ve teknolojilerin tanıtımı yapılacak. Gece saatlerinde astronomi ile ilgili birçok çalışma uygulamalı olarak görülecek. Ayrıca Bursa’ya özgü olan Bilim ve Teknoloji Merkezi’ de bu etkinliğe önemli katkılar sağlıyor. Burada yapılan çalışmalar uygulamalı olarak katılımcılara gösterilecek” diye konuştu.

GÖK BİLİMİNDE TÜRKİYE’YE ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ

Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde uzay ve havacılık bölümünün sadece Bursa’da olduğunu ifade eden Altepe, “Bu da özellikle gök uygulamalarında Bursa’yı önemli yapıyor. Önümüzdeki yıl inşallah gök bilimi konusunda Bursa Türkiye’ye öncülük yapacak” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin düzenlemiş olduğu Astro Fest 2015’in hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik olduğunu ifade eden Bursa Bilim Teknoloji Merkezi Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, “Çok güzel hazırlıklar yapıldı. Gün içerisinde gerçekleşen atölyelerde çocuklarımız astronomi ile ilgili pek çok uygulamayı keyif alarak takip etti. Ayrıca akşam yapılacak olan gözlemler için de hazırlıklar yapıldı. Toplamda 130 aile yaklaşık 400 kişi burada konaklıyor. Ayrıca 40 kadar aile çadırlarda kalıyor. Gelecek sene hem daha fazla konaklama imkanı hem de daha geniş kapsamlı bir sempozyum yapmayı planlıyoruz” diye kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X