Asya Altyapı Yatırım Bankası’na onay çıktı

Bakanlar Kurulu, Asya Altyapı Yatırım Bankasının kuruluşuna ilişkin anlaşmanın onaylanmasını kararlaştırdı.

Asya Altyapı Yatırım Bankası’na onay çıktı

Konuya ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bankanın kuruluş anlaşmasına göre, altyapıya ve diğer üretim sektörlerine yatırım yapmayı, Asya’da sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı güçlendirmeyi, bölgesel işbirliğini ve ortaklığını teşvik etmeyi amaçlayan bankaya Türkiye, 26 bin 99 hisseye karşılık, 2 milyar 609,9 milyon dolarlık sermaye taahhüdünde bulundu.

EN YÜKSEK SERMAYE ÇİN’DEN

Tüm işlemleri sağlam bankacılık ilkelerine uygun olarak yapılacak bankanın kayıtlı sermayesi 100 milyar dolar olarak belirlendi. Bölgesel 37, bölge dışı da 20 olmak üzere 57 üyesi bulunan bankaya, Çin yaklaşık 29,8 milyar dolar ile en yüksek sermaye taahhüdünde bulundu. Sermaye taahhüdünde Çin’i 8,3 milyar dolar ile Hindistan, 6,5 milyar dolarla Rusya izledi. Banka, faaliyetlerini doğrudan kredi vererek, fon yatırımı yaparak, ekonomik kalkınma kredilerini kısmen veya tamamen garanti ederek, özel fon kaynaklarını kullanarak, teknik destek sağlayarak veya diğer finansman türleriyle gerçekleştirilebilecek. Ana ofisi Pekin olarak belirlenen banka, herhangi bir yerde ofis veya temsilcilik açabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X