Atama tepkisi: Nedir bu telaş?

İktidarın 7 Haziran’dan bu yana 663 üst düzey atama yaptığını açıklayan CHP’li Gök, ‘Nedir bu telaş? Yangından mal mı kaçırıyorsunuz?’ diye tepki gösterdi.

Atama tepkisi: Nedir bu telaş?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti iktidarının 7 Haziran seçimlerinden bu yana 663 üst düzey atama yaptığını belirterek, ‘Nedir bu telaş? Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? İktidardan düşmüş bu geçici hükümetin yaptığı atamaların tümü teamüllere ve ahlaka aykırıdır’ dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gök, 7 Haziran milletvekili seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloya dikkati çekerek, geçici hükümetin hala kendini tek parti iktidarının hükümeti gibi gördüğünü ve buna göre davrandığını söyledi. 

HÜKÜMET GECİKTİRİLİYOR

Seçimlerin üzerinden geçen süreye rağmen hükümet kurma görevinin hala hiçbir partiye verilmediğinin altını çizen Gök, Cumhurbaşkanının bu konuda görevini yapmadığını savundu. 

Meclis Başkanlık Divanının oluşturulmasının da geciktirildiğini, Danışma Kurulunun toplantıya çağrılmadığını ifade eden Gök, ‘Meclis, iktidardan düşmüş bir partinin geçici hükümetiyle sürdürülmek ve çalışmalar bu şekilde AKP’nin oldu bittiye getireceği bir sürece yayılmak istenmektedir. Bu hukuken de teamüller açısından da uygun değildir. Anayasa’ya aykırıdır’ diye konuştu. Meclis Başkanlık Divanının bir an önce oluşması konusunda Meclis Başkanı’nın irade ortaya koymasını beklediklerini vurgulayan Levent Gök, şöyle devam etti:

TBMM BAŞKANI’NA ÇAĞRI

‘Sayın Meclis Başkanı’na sesleniyorum; derhal Başkanlık Divanının ve komisyonların oluşumunu sağlayınız. Bu konudaki her türlü gecikme, Meclis Başkanlığı’nın da saygınlığını gölgeler. Biz buna da izin vermeyiz. Meclisi çalıştırmak için İçtüzük’ten kaynaklanan her türlü hakkımızı da kullanmaya hazırız.’

HUKUKA,SİYASETE, TEAMÜLLERE VE AHLAKA AYKIRI

Seçimlerde iktidarını kaybeden, yeni hükümet kurulana kadar geçici olarak görev yapan AK Parti hükümetinin, bu süreçte çok sayıda atama yaptığını kaydeden CHP’li Gök, ‘Bu atamaların tümü geçersizdir ve atananlar yönünden de hiçbir kazanılmış hak oluşturmaz’ diyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

‘7 Haziran seçimlerinde iktidarını kaybetmiş bir parti harıl harıl çalışıyor, atamalar yapıyor. İktidardan düşmüş olan AKP hükümeti istifasını Cumhurbaşkanına sunup bu istifası kabul edildiği süreçten bugüne kadar çıkarmış olduğu kararnamelerle, 663 üst düzey atama gerçekleştirmiştir. Bunların içinde kaymakamlar, elçiler, devletin bütün bakanlıklarının kadrolarına doldurulan atamalar vardır. Nedir bu telaş? Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? İktidardan düşmüş bu geçici hükümetin yaptığı atamaların tümü hukuka, siyasete, teamüllere ve ahlaka aykırıdır.

YAŞ DA TARTIŞMALI

Devlet dairelerindeki atamayı yapması hukuken mümkün olmayan bir hükümetin katılacağı YAŞ Toplantılarının da hukukiliği tartışmalıdır. Böyle önemli konular ancak yetkili, Meclis’ten güvenoyu almış bir hükümetin yapacağı konudur. YAŞ Toplantısını geçici bir hükümetin üyeleri olarak sürdürmek de hukuken mümkün değildir.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X