Atanamayan öğretmen seyyar satıcılık yapıyor

Bursa’da, atanamayan bazı öğretmenler bayram öncesi şehrin en işlek caddelerine kurdukları küçük ışıklı tezgahları başında seyyar satıcılık yapıyor.

Atanamayan öğretmen seyyar satıcılık yapıyor

Türkiye’nin değişik üniversitelerinden mezun olan branş öğretmenleri, hayallerindeki mesleği icra etmek yerine farklı alanlarda para kazanmaya çalışıyor.

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği Bölümü’nden 2011 yılında mezun olan Neşe Aydın kozmetik ürünleri satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. 4 yıllık lisans eğitiminin ardından 6.kez KPSS’ye girdiğini ve artık kendi mesleğini yapmak istediğini belirten Aydın, farklı mesleklerde çalıştığını, üç ay süreyle düşük bir maaşla ücretli öğretmenlik yaptığını kaydetti. Öğretmenlik mezunu olup kozmetik tezgahında çalıştığını ifade eden Aydın, ‘Çeşitli mesleklerde çalıştım ama kendi mesleğimi yapmak istiyorum. Bir bayan için en iyi mesleğin öğretmenlik olduğunu düşünüyorum’ dedi.

2010 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Tarih Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Mehmet Balı ise, 5 yıl sınava hazırlanıp atamaların az olması nedeniyle hala atanamadığını söyledi. Mehmet Balı, bir süre ücretli öğretmenlik yaptığını, ancak verilen paranın temel ihtiyaçlarını dahi karşılamadığını belirtti. Okulda öğretmen olmak yerine kendi ayakları üzerinde durabilmek için saatçilikle uğraştığını dile getiren Balı, ‘Tarih öğretmenliğini bitirdim. Öğretmen olmak hayalimdi, öğretmen olmayı çok çok istiyorum. Zaten 16 sene okumamın sebebi de buydu’ şeklinde konuştu.

Öğretmen adayları, bayram öncesi çarşının hareketli olduğunu, alışverişlerden memnun old

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X