Atatürk Havalimanı’na güvenlik tomografisi

ABD ve İngiltere’nin Türkiye’den uçuşlara getirdiği diz üstü bilgisayar ve tablet yasağının ardından Ulaştırma Bakanlığı yeni bir güvenlik uygulamasını hayata geçiyor. Atatürk Havalimanı’nda yolcuların yanlarındaki eşyalar artık tomografi cihazlarından ge

Atatürk Havalimanı’na güvenlik tomografisi

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Biz yerinde ilave tedbirler alıyoruz” dedi ve tomografi dönemini başlattı. Süreç, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin getirdiği kabin yasağı ile başladı. Türkiye’den bu 2 ülkeye seyahat edenler, uçuş sırasında dizüstü bilgisayar ve tablet kullanamıyor.

Ulaştırma Bakanlığı, yasakların esnetilmesi için muhataplarıyla mekik diplomasisi yürütürken, bir taraftan da yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bundan böyle, Atatürk Havalimanı’nda, ABD ve İngiltere yolcuları ekstra bir güvenlik çemberinden geçirilecek. Boarding’ten hemen önce, uçaklarının olduğu köprülerde yolcuları, tomografi cihazları karşılayacak. Yolcuların çanta, laptop gibi yanında taşıdığı tüm eşya, cihazdan geçirilip tomografisi çekilecek. Böylece, iki ülkeye ‘Güvenlik kuralları istediğinizin çok üzerinde’ mesajı verilecek. Dün 2 tomografi cihazı, havalimanına götürüldü. Uzman ekipler, demonte halde gelen cihazları monte ettikten sonra yeni dönem başlamış olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X