Atatürk Kent Ormanı sil baştan

Kent Ormanı’nda incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyükşehirin imkanlarının geniş olduğunu belirterek, ormanın Nilüfer Çamlıca ve İnegöl Oylat örneklerinde olduğu gibi kısa zamanda yapılacak yatırımlarla cazibe merkezle

Atatürk Kent Ormanı sil baştan

Başkan Altepe, tahsis süresi dolan ve Nilüfer Belediyesi tarafından Büyükşehir’e devredilen Atatürk Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve kurum bürokratlarıyla birlikte 1 milyon 240 bin metrekarelik alanda kullanılamaz hale getirilen elektronik ve mekanik düzenekleri inceleyen Başkan Altepe, ortaya konulan davranış şeklinin üzücü olduğunu belirtti. Yapılan tahribatın yapacakları çalışmaları bir müddet aksatacağını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir’in imkanlarının büyük olduğunu vurgulayarak, yenileme sürecinin uzun sürmeyeceğini kaydetti. 

Ormanda taşınabilir durumdaki her şeyin sökülüp alındığını, trafolar ve aydınlatma direklerinin kullanılamaz hale getirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Buradaki anlayış hoşumuza gitmedi. Yangın hortumlarından elektrik aydınlatma direklerine kadar her şeye zarar verilmiş. Yapılan tahribat çalışmalarımızı aksatacak gibi ama Büyükşehir’in imkanları büyük. İnşallah yenileme sürecinde sıkıntı yaşamayacağız” dedi. 

Başkan Altepe, Atatürk Kent Ormanı’nın şehrin en güzel bölgelerinden biri olduğunu hatırlatarak, burasını sil baştan tasarlayacaklarını, yaz ve kış kayak eğitimleri verilmesini sağlayacaklarını anlattı. Altepe, ilave fonksiyonlarla birlikte ormanın kentin en nadide bölgelerinden biri haline getirileceğini vurguladı. Büyükşehir Kanunu gereği 10 bin metrekarenin üzerindeki alanların büyükşehire devredildiğini, daha önce tahsisini aldıkları Nilüfer Çamlıca Parkı’nı yenileyerek yaz kış işleyen bir mekan haline getirdiklerini, aynı örneği İnegöl’deki 70 bin metrekare alana sahip Oylat Parkı ile 400 bin metrekarelik Hikmet Şahin Parkı’nda da sergilediklerini belirten Başkan Altepe, Atatürk Kent Ormanı’nın da kısa zamanda yapılacak çalışmalarla çok daha güzel hale getirileceğini vurguladı. Başkan Altepe, “Bir parkın Büyükşehir’e devredilmesinin ne olduğunu, halkımız en iyi şekilde görecek. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Şimdiden halkımız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Başkan Altepe’yle birlikte inceleme gezisinde yer alan Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği Başkanı Necat Gürlük ise, Kent Ormanı içerisinde derneğe ait at çiftliğinin bulunduğunu ve çiftlikte her yıl 1500 engelli çocuğa eğitim verildiğini kaydetti. Gürlük, aylardır giderleri dernek bütçesinden karşıladıklarını belirtti. Son bir haftada ortamın savaş alanına döndüğünü, bir gecede bütün trafo ve yangın hortumlarının söküldüğünü, aydınlatma direklerinin kullanılamaz hale getirildiğini vurgulayan Gürlük, “Bekçimiz bir haftadır soğukta yatıyor. Elektrik ve su yok. Bunu yaparken hiç vicdanları sızlamadı mı bilmiyorum. Perişan durumdayız” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X