Atatürk Meslek Lisesi’nde bölüm kapatılmasına tepki

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Dekorasyon ve Matbaa Bölümü kapatılarak, öğrencilerin Demirtaş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne nakledilmesine veliler ve sendikacılar tepki gösterdi.

Atatürk Meslek Lisesi’nde bölüm kapatılmasına tepki

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Öğrencilere destek veren Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu şube başkanı Kazım Sarnık, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi. Mağdur öğrenciler ve ailelerin yanında olduklarını anlatan Sarnık, “Öğrencilerimizin haksızlığa uğradıklarını düşünüyoruz. Bu çevreden gelen öğrenciler burada eğitim öğretim almayacak ve bu öğrencileri Heykel’de ki meslek lisesine gönderiyorsunuz. ‘Orada eğitim alın, ama buraya staj yapmaya gelin’ diyorsunuz.  Okulda 150’den fazla öğretmen çalışıyor, ne onların, ne de ailelerin ve öğrencilerin haberi var” şeklinde konuştu. 

Öğrenciler ise kendileri ve ailelerini haberi olmadan bu kararın alındığını belirterek, “Bizi buradan Demirtaş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine gönderdiler. Her sabah okula gidip gelirken geç kalıyoruz. Düzenimiz çok bozuldu, alışamadık. Bizler Mudanya yolunda oturuyorduk. Yürüyerek okula gidip gelirken, şu anda 1,5 saat yol gidiyoruz. Biz sabah 6’da kalkmak zorunda değiliz” dediler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X