Atatürk’e hakaret iddiasına inceleme

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ın sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaşılan ‘Sıcak diye orucu bırakmayın burası daha sıcak. K.Atatürk’ yazılı mesaj üzerine inceleme başlatıldı.

Atatürk’e hakaret iddiasına inceleme

SADULLAH ORGAN

 

Valilik’ten yapılan açıklamada, yapılan paylaşımla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce konunun incelenmesi amacıyla iki adet müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

Öte yandan İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaarslan da iddialara yanıt verdi. Rahatsızlığından dolayı evde yattığını ifade eden Karaaslan, kullandığı bir Twitter hesabı olmadığını ve Facebook hesabını ise sürekli kullanmadığını söyledi. Üzgün ve şaşkın olduğunu ifade eden Karaaslan, “Benim böyle bir paylaşımım olmamıştır. Yaşanılan bu talihsiz durum bilgim dışındadır ve otuz beş yıllık devlet çalışanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk hakkında böyle bir paylaşımda bulunmam söz konusu bile değildir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacığım” dedi.

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve Eğitim-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi. Adliye önünde açıklama yapan Rona, olayın araştırılarak açıklığa kavuşturulmasını isterken, Demiröz ise bu durumun sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi. Öte yandan Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker ise, “Mustafa Karaaslan’ı değersizleştirme ve görevinden uzaklaştırılması zeminini oluşturma gayreti içinde olanların bu gayreti boşa çıkacaktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X