Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Atatürk’ün Selanik’teki evinin benzeri Bursa’da

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD), MiniaRumeli Projesi kapsamında Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin minemal formunu Bursa’ya taşıdı.

Rumelili Yönetici İşadamları ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD), MiniaRumeli Projesi kapsamında

ASLIHAN AYDIN

 

Nilüfer’deki RUMELİSİAD Parkı’ndaki evin açılışı dün 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında yapıldı. RUMELİSİAD Başkanı Erol Kılıkçıer, Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatıralarından birini Bursa’ya taşımış olmanın buruk mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, ”Atatürk’ün doğduğu evin burada Selanik’e gidemeyenler tarafından görülebilir olması, bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Yapıyı, 1/25 ölçeğinde küçülterek aynısını yaptık. Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün yarattığı değerlerin sonucunda özgür bir ülkeyiz. O’nu her geçen gün daha iyi anlıyor rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

İlk olarak Saraybosna’daki Baş Çarşı Sebili’nin birebir aynısını bahçeye inşa ettiklerini hatırlatan Kılıkçıer, “Yıl sonuna kadar Rumeli’deki Mostar Köprüsü ile Kalkandelen Alaca Camii’nin mini replikalarını da yapmayı planlıyoruz. Toplamda 10 objeyi burada yaparak, bahçemizi turistik bir mekan olarak değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu. Törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de hazır bulundu. 


Avatar Seç KAPAT
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer
Sıradaki Haber BUSİAD’dan Bursa iş dünyasına çağrı