Ata’ya akın akın

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs, Anıtkabir’de 17 yıl aradan sonra ilk kez konserlerle kutlandı. Gençler gün boyu Ata’nın huzuruna akın etti.

Ata’ya akın akın

19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Bayramı, yurdun dört bir yanında kutlandı. Anıtkabir’e ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle akın eden vatandaşlar, yürüdüğü Aslanlı Yol boyunca çeşitli sloganlar attı, 10. Yıl ve İzmir marşlarını söyledi. 

Vatandaşlar, Atatürk’ün mozolesinin önünde dua okuyarak, mozoleye kırmızı, beyaz karanfiller ve güller bıraktı. Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de ziyaret eden kalabalık nedeniyle müze önünde kuyruk oluştu. Askerlerin nöbet değişimine de ilgi gösteren vatandaşlar, askerleri sık sık alkışladı.

ANITBAKİR’DE MÜZİK ŞÖLENİ 

Bu arada, Anıtkabir Komutanlığı koordinatörlüğünde 17 yıl aradan sonra ilk kez Anıtkabir’de dün akşam konser verildi. Gece yarısına kadar halka açık olan Anıtkabir’deki konser için oluşturulan sahne, katılımcıları adeta coşturdu. Gülsin Onay’ın piyano resitaliyle başlayan müzik şöleni; Hakan Aysev, Feryal Türkoğlu, TSK Armoni Mızıkası ve Atatürk Gençliği Korosu’nun seslendirdiği “Atatürk’ün sevdiği Türküler” ve bando konseri yle sona erdi. Etkinliğin finalinde ise 1919 adet barış feneri uçuruldu.

81 İLDEN GENÇ

Öte yandan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki heyetin Anıtkabir’i ziyareti de renkli görüntüler oluşturdu. 81 il ve KKTC’den gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri ve bakanlık çalışanlarından oluşan heyet, Anıtkabir’e Arslanlı Yol’dan yürüdü. 

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Bakan Kılıç daha sonra misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X