Ateizm Derneği’ne yasak

Ateizm Derneği’nin web sitesi “kamu barışını bozacak nitelikte” olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından engellendi.

Ateizm Derneği’ne yasak

Türkiye’deki faaliyetleri tartışmalara neden olan Ateizm Derneği’nin resmi internet adresi www.ateizmdernegi.org mahkeme kararıyla yasaklandı. Erişim engeline gerekçe olarak da, ‘kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle hakaret edilmesi ve halkın belli bir kesiminin inandığı değerlerin alenen aşağılanması ile bu eylemlerin kamu barışını bozacak nitelikte olması’ gösterildi. 

Dernek, yasak kararını, ‘Çamur at izi kalsın, sana inanan olur!’ başlıklı açıklamasında şöyle duyurdu: ‘Avrupa Uzay Ajansı, 3907 gün (10.7 yıl) süren, 500.000.000 kilometre uzaklıktaki, saatte 135.000, saniyede 38 km hızla yol alan, 1 kilometre çapındaki, 67P kuyrukluyıldızına Philae adlı inceleme robotunu kondurduğu Rosetta, görevini tamamlamasının üstünden 6 hafta geçmiş. Türkiye’de ise mahkemeler hala web sitelerini erişime engellemekle uğraşıyor. Muğlak ifadeler ihtiva eden yasalarla, bir inancı diğerlerinden üstün kılmaya çalışıyorlar. Yasama, yürütme ve yargının aynı elde toplanmasının tarihi örneklerinden birisi daha gözlerimizin önünde sahnelendi. Derneğimizin resmi internet sayfasının ve itibarımız iade edilmelidir.’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X