Ateşkes kararına uyulmasını istedi

ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşerek, Esad rejimi, Rusya ve İran’ın, ‘insani ateşkes’ kararını derhal uygulaması gerektiğini kaydetti.

Ateşkes kararına uyulmasını istedi

ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) aldığı ‘insani ateşkes’ kararını görüştü. 
Merkel ve Macron ile ayrı ayrı telefonla Suriye konusunu görüşen Trump, Esad rejimi ile Rusya ve İran’ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) aldığı ‘insani ateşkes’ kararını derhal uygulaması gerektiğini ifade etti. 
Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, ‘Hem Başbakan Merkel hem de Cumhurbaşkanı Macron, Suriye rejimi ile onun Rus ve İranlı destekçilerinin, BMGK’nin 2401 sayılı ateşkes kararını derhal ve tamamen uygulaması gerektiği konusunda Başkan Trump ile mutabık kaldı’ bilgisi paylaşıldı.

SURİYE’YE UYARI...

Açıklamada ayrıca, ‘Liderler, Rusya’ya Doğu Guta’yı bombalamayı durdurması ve Esad rejimini sivil yerleşim bölgelerine saldırılarını durdurmaya zorlaması çağrısında bulunduğu’ belirtilirken, Doğu Guta’daki insani koşulların giderek kötüleşmesinden Suriye rejiminin sorumlu tutulacağına, rejimin bölgede kimyasal silah kullanıp sivillere saldırdığına ve yardım konvoylarını engellediğine yer verildi.

NÜKLEER AÇIKLAMASI…

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada bunun yanında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer açıklamasına da yer verildi. ‘ABD, Esad rejiminin katliamlarını tolere etmeyecektir’ değerlendirmesinin yapıldığı açıklamada, her üç ülkenin de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘nükleer silahların geliştirilmesiyle’ ilgili son açıklamasından endişe duyduğu aktarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X