Ateşkes öncesi şiddetli çatışma

Ukrayna’nın doğusunda yaşanan savaşı durduracak ateşkes kararından sadece 24 saat sonra gerilim tekrar had safhaya yükseldi. Ülkenin doğusunda dün meydana gelen saldırılarda 13 kişi yaşamını yitirdi.

Ateşkes öncesi şiddetli çatışma

Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların sonlanması için Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa liderlerinin önceki gün ateşkes kararıyla noktaladıkları Minsk zirvesinden sonra da saldırı ve ölüm haberleri geliyor.

Ukrayna yönetiminden tek yanlı olarak bağımsızlık ilan eden Lugansk,  önceki gece bölgedeki bir çocuk yuvasına havan topu mermisi isabet etmesi sonucu biri kadın üç sivilin öldüğünü açıkladı. Saldırı nedeniyle dört kişinin de yaralandığı ve çevredeki evlerin camlarının kırıldığı belirtildi.

Bu arada Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesindeki Gorlovka kentine düzenlenen bombardımanda üçü çocuk 10 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Donetskli yetkililer, son birkaç gün içinde düzenlenen saldırılarda bölgede en az otuz kişinin yaralandığını da duyurdu.

KOLAY OLMAYACAK

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkenin doğusunda çatışmaları sonlandırmak için Minsk’teki dörtlü zirvede varılan anlaşmanın uygulanmasının kolay olmayacağını söyledi. 

Brüksel’de toplanan AB zirvesine katılarak liderleri bilgilendiren Poroşenko, ‘Çok zor müzakerelerdi ve kolay bir uygulama süreci beklemiyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X