Ateşkes uygulanıyor

Türkiye, İran ve Rusya’nın garantörlüğünde Suriye’de ilan edilen ve önceki gece yarısı başlayan ateşkes önemli ölçüde uygulanıyor.

Ateşkes uygulanıyor

Yer yer süren çatışmalara rağmen Suriye yeni güne sakin başladı. Muhaliflere yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR) ülkenin genel olarak sakin bir gece geçirdiğini açıkladı. SOHR bununla birlikte ülkenin kuzeyindeki Hama Eyaleti’nde isyancılar ve Suriye ordusu güçleri arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.

SOHR Genel Müdürü Rami Abdülrahman  yaptığı açıklamada, ‘Bazı küçük isyancı gruplar ve hükümete sadık güçler, kendi varlıklarına son verdiği için ateşkesi yıkmak istiyor’ dedi.

Şam’ın doğusundaki Doğu Guta bölgesinin sakinleri de, ateşkesin uygulamaya girmesinden iki saatten daha az bir süre sonra silah sesleri duyduklarını belirtti.

Ülkenin kuzey doğusundaki İdlib Eyaleti’nden de ayrıntısı öğrenilemeyen çatışma haberleri geldi.

Türkiye ve Rusya’nın garantörlüğünde hazırlanan ateşkesi takiben bir ay içinde Kazakistan’da barış görüşmelerinin başlaması hedefleniyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X