‘Ateşkesten sonra da saldırılarımızı sürdüreceğiz’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Ateşkes devreye girdikten sonra da Suriye’de DAEŞ ve diğer terörist gruplara karşı askeri operasyonlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

‘Ateşkesten sonra da saldırılarımızı sürdüreceğiz’

Putin, Rus Federal Güvenlik Servisi (FSB) yetkilileriyle Kremlin Sarayı’nda bir araya geldikten sonra yaptığı açıklamada, Suriye’deki tüm tarafların bu gece yürürlüğe girmesi beklenen ateşkese uyacağı bilgisini aldığını belirterek “Ancak DAEŞ, Nusra Cephesi ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından terör örgütü olarak tanınan diğer tüm organizasyonlara karşı operasyonlarımız devam edecek” vurgusu yaptı.

Vladimir Putin, “ABD’nin, Suriye’de DAEŞ gibi terörist gruplara karşı operasyonların devam etmesi gerektiğini anlayacağını umduğunu” dile getirdi.

Putin, “Şimdi Rusya topraklarını, Ortadoğu ve diğer bölgelerden gelebilecek militanlara karşı güvenli bir şekilde kapatmamız gerekiyor. Terörist eylemlerde bulunmuş şahısları hemen tespit edip etkisiz hale getirebilmemiz lazım” dedi.

Putin, Rusya’ya yönelik mülteci akını oluşması ihtimaline karşı önlemlerin artırılması gerektiğini vurgulayarak, “Ancak altını çizmem gerekir ki Suriye’deki mülteci krizi, Rusya’nın Suriye’deki terör karşıtı operasyonlarına başlamasından çok önce başlamıştı ve bu krizin nedeni özellikle Ortadoğu’nun istikrarsızlaştırılmasıdır” görüşünü savundu.

Rusya’nın Suriye’deki tek hedefinin, bölgenin tekrar istikrara kavuşarak, evlerinden uzaklaşmak zorunda kalanların ülkelerine dönebilmelerini sağlamak olduğunu iddia eden Putin, “Teröre karşı mücadelede, özellikle BM, Şangay İşbirliği Örgütü ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü dahilindeki yabancı ortaklarımızla birlikte işbirliğimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda mevcut bağlantılarımızı kullanırken, yeni işbirliği şekilleri de üretmemiz lazım. Bunun yanı sıra, yabancı güvenlik unsurlarının da bu işbirliğine ilgisi artıyor, bunu hepimiz görüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X