Atıcılar’da zirve Türkiye’nin

Atıcılar Olimpik Atletizm Pisti’nde iki gün süren yarışlar nefes kesti… Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Belarus ve Ukrayna Atletizm Federasyonları ile birlikte geliştirdiği Üçlü Atletizm Yarışmaları’nda başarılı sonuçlara imza atan ay yıldızlılar takım

Atıcılar’da zirve Türkiye’nin

RECAİ UYSAL

Uluslararası Türkiye-Ukrayna-Belarus U18 Atletizm Yarışmaları’nda yıldızlar kategorisindeki atletler Bursa’da iki gün boyunca nefes kesen yarışlara imza attılar. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Belarus ve Ukrayna Atletizm Federasyonları ile birlikte geliştirdiği yakın işbirliği çerçevesinde yapılan Üçlü Atletizm Yarışmaları, Atıcılar Olimpik Atletizm Pisti’nde gerçekleştirildi.  Üç ülkenin yıldız adaylarının boy gösterdiği yarışlar sonunda Türkiye takım halinde birinci olmayı başardı.

GERİDE BIRAKTILAR

Geçen yıl Ukrayna’da yapılan üçlü yarışmanın devamı niteliğindeki organizasyonda Türkiye’den 58, Ukyarya’dan 40 ve Belarus’tan 36 olmak üzere toplam 136 atletin mücadele etti. Nefes kesen yarışlar sonunda Türkiye kızlarda 133, erkeklerde 130 olmak üzere toplamda 263 puanla takım halinde birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Yarışlar sonunda Ukrayna kızlarda 105, erkeklerde 111 puan olmak üzere toplamda 216 puanla ikinci, Belarus da kızlarda 89, erkeklerde 65 olmak üzere toplam 154 puanla üçüncü oldu.

2 TÜRKİYE REKORU GELDİ

Türk sporcular elde ettikleri sonuçlarla Türkiye’yi zirveye çıkarırken, yarışlarda 2 de Türkiye rekoru kırıldı. Erkekler 5 bin metrede mücadele eden Azat Ertaş 20.50.57’lik derecesiyle ikinci sırada yer alırken, yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Kızlar 100 metre engellide de Türkiye rekoru geldi. 100 metre engellide mücadele eden Şevval Ayaz 13.36’lık derecesiyle birincilik kürsüsüne çıkarken, 13.39’la kendisine ait olan Türkiye rekorunu geliştirdi ve başarısını taçlandırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X