Atıcılık Bursa’da nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Bursa Olimpik Trap, Double Trap ve Skeet Atış Poligonu’nun açılışı İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Atıcılık Bursa’da nefes alacak

RECAİ UYSAL

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bursa Olimpik Trap, Double Trap ve Skeet Atış Poligonu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı törenle hizmete açıldı. Başkanlığı döneminde Bursa’ya kazandırdığı spor tesisi sayısının 230’u aştığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor kenti hedefine emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin bazı köşelerinde belediye başkanlarının çukur kazıp, arkalarına çocukları gönderdiğine atıfta bulunarak, Türkiye’nin bu sıcak gündem belediye başkanlığının nasıl yapılacağının Bursa’da en iyi şekilde gösterildiğini söyledi. Vali Münir Karaloğlu da yatırımlarla Bursa’nın spor altyapısı anlamında Türkiye’nin en iyi illerinden biri olduğunu vurguladı.

HEDEF SPOR KENTİ OLMAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Acemler’e yapılan yeni stadyum alanında bulunan tesisleri, daha modern ve uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak şekilde Görükle Kent Hali’nin yanındaki alana taşıdıklarını söyledi. Bursa’da belirledikleri hedeflerden birinin de ‘spor kenti’ kimliği olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Amacımız 7’den 70’e tüm halkımız spor tesislerine yürüme mesafede ulaşabilmesi. Dünyada spor denilince ilk akla gelen kentlerden biri olmak için marka tesisleri kentimize kazandırıyoruz” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala da hizmet götürmek için halkın oylarını alarak göreve gelen belediye başkanlarının nasıl çalışacağının Bursa’da en iyi şekilde gösterildiğini söyledi. 

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere halka hizmet için mücadele veren tüm başkanları kutlayan Bakan Ala, “Buradan bir hedef olsun diye, hizmet hedefi olsun diye altını çizerek belirtmek istiyorum. Belediye başkanları bu görevi halkın yollarına çukur kazmak için değil, yol yapmak için alıyor. En güzel örneği, Bursa Büyükşehir Belediyemiz ve Belediye Başkanı’dır, bütün şehirdeki diğer ilçe belediye başkanlarıdır. Bugün Bursa’nın her köşesinde bir faaliyet yürütülmektedir” diye konuştu. Bursa Valisi Münir Karaloğlu da yatırımlarla Bursa’nın Türkiye’nin en iyi spor altyapısına sahip illerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. 

Uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapacak şekilde yaklaşık 59 bin metrekare alan üzerine projelendirilen tesiste 5 adet trap çukuru, 5 adet büyük skeet kulesi, 5 adet küçük skeet kulesi, seyirci tribünü, 400 metrekare alanlı tek katlı bir sosyal tesis, otopark, 77 adet olimpik trap için sabit 220 v makine ve 11 adet olimpik skeet için sabit 220 v makine montajı yapıldı. 

Başkan Altepe ve protokol üyeleri, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir süre sporcuların atışlarını izledi.

Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olan tesislerin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Mühir Karaloğlu, Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Hakan Çavuşoğlu ve Bennur Karaburun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Bülent Torpil ile çok sayıda davetli katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X