Atık lastikler geri dönüştürülecek

Mustafakemalpaşa Belediyesi, çevreye gelişi güzel bırakılan atık lastiklerin toplanması için çalışma başlattı.

Atık lastikler geri dönüştürülecek

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte atık lastiklerin toplanması için iş birliğine vardı. Mart ayında başlayacak geri dönüşüm öncesi Belediye Zabıta Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ve İlaçlama Dairesi ekipleri, Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan tüm lastik tamirhanelerini konu hakkında bilgilendirdi.

Yapılan denetimlerde Küçük Sanayi Sitesi’ndeki lastik tamirhanelerine, atık lastikleri Çevre Bakanlığı lisanslı geri kazanım firmalarına teslim etmeleri yönünde bilgilendirme yapıldı.

Vatandaşların büyük çoğunluğunun eski oto lastiklerini tamircilerde bıraktığını ya da çevreye ve çöp konteynerlerine attığını belirten yetkililer, lastik içlerinde biriken suların sivri sinek oluşumuna sebep olan önemli üreme kaynağı olduğunu vurguladı.

Çevreye atılan lastiklerin hem çevre kirliliği oluşturduğunu hem de uygun olmayan şekilde açık alanlarda yakılarak hava kirliliği ve yangın ihtimaline neden olduğunu kaydeden ekipler, toplanan lastiklerin geri kazanım tesislerine gönderilerek çevre ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X