Atık pil toplayan öğrencilere ödül

Yıldırım Belediyesi’nin ‘sürdürülebilir çevre politikası’ kapsamında ilçedeki okullar arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasında, Peyami Safa Ortaokulu, 514 kilogram pil toplayarak önemli bir başarıya imza attı.

Atık pil toplayan öğrencilere ödül

Kampanyaya sağladıkları destekle ilk sırada yer alan Peyami Safa Ortaokulu öğrencileri ve Okul Müdürü Zafer Altınkaynakile bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gösterdikleri duyarlılıktan dolayı minikleri kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

BAŞKAN EDEBALİ’DEN KUTLAMA

Öğrencilerin çalışmasının bu günden ziyade gelecekle ilgili olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, “En az, geri dönüşüme kazandırdığınız piller kadar önemli olan bir diğer konu, oluşturduğunuz sosyal bilinç. Bundan dolayı hepinizi tek tek kutluyorum.Biliyorsunuz çevrenin bize verdikleri sınırsız değil. Bundan dolayı kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız. Geri dönüşüm çalışmaları bunun için hayati bir öneme sahip.  Toplanan bir ton ambalaj atığı 17 ağacı kurtarırken, geri dönüşüme kazandırılan bir litre yağ, 1 milyon metreküp suyun kirlenmesini önlüyor. Yine sizin topladığınız pillerin sayesinde, toprağın ve yer altı sularının zarar görmesinin önüne geçiliyor. Siz çevremizi korumak için üstlendiğini görevi başarıyla yerine getirdiniz. Hepinizi tebrik ediyorum ve gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X