Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Atık piller ekonomiye kazandırıldı

Karacabey Belediyesi aracılığıyla ilçede gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyası her yıl daha yoğun bir katılım ile büyüyor.

Karacabey Belediyesi aracılığıyla ilçede gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyası her

AYHAN FİDAN

 

2007 yılından bu yana ilçede 2.5 ton atık pil toplanırken, sadece 2015’in ilk yarısında toplanan pil sayısı 1 tonun üzerine çıktı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise kararlılıkla bu faaliyetleri sürdüreceklerini ifade etti.

GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI

Karacabey Belediyesi organizasyonu ile ilçede okullar başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra birçok fabrika, petrol istasyonu ve marketlerde de belediye tarafından pil toplama kutuları konuyor. Öte yandan 2007 yılından bu yana Karacabey’de 2.5 ton atık pilin geri dönüşüme kazandırıldığı kampanyada, bu yıl Bursa genelinde 12 bin 400 kiloluk pil toplanıldığı kaydedildi.


Avatar Seç KAPAT
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa dahil
Sıradaki Haber Bursa dahil 64 ilde yapılacak konutların satış tarihi belli oldu!