Atık su arıtma tesisi son teknolojiyle donatılacak

Mustafakemalpaşa’da Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı sürerken, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, ilçeyi büyük bir yatırımın daha beklediğini söyledi.

Atık su arıtma tesisi son teknolojiyle donatılacak

Mustafakemalpaşa’da Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı hızla sürüyor. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte  Mustafakemalpaşa’daki altyapı ve çevre yatırımlarını yerinde inceledi.

 

Kanalizasyon atıklarını kontrol altında ve tek bir noktada toplayacak Atık Su Arıtma Tesisi’nin yüzde 55’inin tamamlandığını kaydeden Çetinavcı, ‘Günlük 20 bin metreküp kapasiteli tesisin inşaatını hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Tesisin hizmete girmesiyle birlikte çevreyi rahatsız etmeyen şartlar sağlanmış olacak. En ileri biyolojik bir arıtma tesisi yapacağız. Mustafakemalpaşa, azot ve fosfor giderinin sağlandığı ön arıtma ve susuzlaştırma ünitelerinden oluşacak modern bir arıtmaya kavuşacak. Mustafakemalpaşa’nın Büyükşehir’e bağlandığı günden bu yana 85 milyon TL’lik bir altyapı yatırımı gerçekleştirdik. Mustafakemalpaşa’yı yaklaşık 150 milyon TL civarında Avrupa Yatım Bankası’ndaki kredinin teminiyle birlikte büyük bir yatırım daha bekliyor’ dedi. 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, ‘Bu güzel bölgenin tertemiz olma mecburiyeti var. Bu bölgeler tarım ve tarımsal sanayi, süt ve süt teknolojileri ile gelişecek bölgeler. Her türlü tarımın yapıldığı ve bunun endüstriye dönüşerek Türkiye’nin ihracatına büyük önem katan bu bölgede, artık çevre yatırımlarının tamamlanmasının heyecanını yaşıyoruz. BUSKİ’ye ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum ‘ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X