Atık yağlar geri dönüşüme

Karacabey Belediyesi kağıt, cam ve plastik atıkların toplanması ile ilgili tüm mahallelerde konumlandırdığı geri dönüşüm kutularının ardından, atık bitkisel yağların toplanması için de çalışma başlattı.

Atık yağlar geri dönüşüme

Karacabeyliler ilçe merkezinde ve tüm mahallelerde kağıt, plastik ve cam atıkları ayrı bölmelerden oluşan kutulara atarak geri dönüşüme katkı sağlıyorlar. Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince uygulanan bir diğer proje ise atık bitkisel yağların toplanmasına yönelik oldu. Bu konuda hassas olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Evlerde kullanılan yemek yağları işi bittiğinde kesinlikle lavaboya veya çöpe atılmaması gerekiyor. Çünkü bu yağların doğaya zararı çok büyük. Çok az miktarda dahi olsa, bir bitkisel atığı kanalizasyona atıldığında binlerce metrekarelik bir alanda kirliliğe sebep oluyor. Toprağa döküldüğünde ise doğaya karışımı çok uzun bir süreci kapsıyor ve bu esnada ciddi bir kirlilik olarak kalıyor” dedi.

Doğru olanın, bu yağların toplanması olduğunu ifade eden Özkan, “Karacabey Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimize teslim edebilirsiniz. Tüm vatandaşlarımızdan Karacabeyimizin bu anlamda korunması ve kollanması için aynı duyarlılığı bekliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X