Atık yağlar ödüle dönüştü

Osmangazi Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Albiyobir işbirliğinde düzenlediği “Okullar Arası Ödüllü Bitkisel Yağ Toplama Yarışması” sonuçlandı. 8 ay süren ve toplam 4 bin 104 litre atık yağın toplandığı yarışmada, bin 205 litre atık yağ toplama

Atık yağlar ödüle dönüştü

Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Geçtiğimiz yıl Ekim ayında başlayan ve 8 ay süren yarışma süresince yalnızca atık yağ toplanmadı. Aynı zamanda 50 okulda 22 bin 768 öğrenciye, bitkisel atık yağların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararları anlatan bilgilendirme seminerleri düzenledik. 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde, Osmangazi ilçe sınırlarındaki tüm okullarımızda, projeyi anlatan afiş, CD ve broşürler dağıttık” dedi. 

Düzenledikleri Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında, bu güne kadar toplam 9 bin 71 litre atık yağ toplandığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Ekim 2015, Mayıs 2016 tarihleri arasındaki yarışma süresince okullarımızda 4 bin 104 litre atık yağ toplandı. 

Büyük resme baktığımızda ise, 2008 yılından bu yana Osmangazi ilçesinde toplanan atık yağ miktarı 358 bin litreyi aştı. Toplanan yağların, çevreye vereceği zararın daha iyi anlaşılabilmesi için şunu da söylemek istiyorum. Bu güne kadar toplanan yağlarla Bursa’nın içme suyunu sağlayan Doğancı Barajı büyüklüğünde 8 barajın kirlenmesi önlenmiş oldu. Atık yağların toplanması ile yalnızca çevreye verdiği zarar önlenmekle kalmayıp, aynı zamanda bu yağlar dizel yakıt üretiminde kullanılarak ülkemiz ekonomisine de katkı sağlanmış oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X