Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Atilla Taş ifade verdi!

Sanatçı Atilla Taş, attığı tweetlerden dolayı Yeşilköy Şehit Şakir Tosun Polis Merkezi’ne götürüldü.

Sanatçı Atilla Taş, attığı tweetlerden dolayı Yeşilköy Şehit Şakir Tosun

Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında attığı tweetler nedeniyle Ankara’da hakkında soruşturma açılan şarkıcı Atilla Taş, Yeşilköy Polis Merkezi’nde ifade verdi. Başbakan Davutoğlu’nun Ankara Savcılığı’na yaptığı şikayet üzerine Taş’ı ifadeye çağıran celbin Bakırköy’deki eski adresine gönderildiği, burada kendisine ulaşmadığı için polis ekiplerinin ünlü şarkıcıyı Zeytinburnu’ndaki yeni adresine giderek ifade vermeye davet ettiği öğrenildi. Kendisine celp kağıdını getiren polislerle birlikte Yeşilköy Polis Merkezi’ne gelen Taş, ifade verdikten sonra, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“İFADE VERMEYE ÇAĞRILDIM”

Kesinlikle gözaltına alınmadığını vurgulayan Taş, şunları söyledi:

“İfade için çağrıldım. Memur arkadaşlar geldiler. Gayet kibar bir şekilde. Bir sıkıntı olmadı. Şaşırdım sadece. Çok üzücü aslında. Ben şu anda çok üzülüyorum. Tweetler içinde ne bir hakaret var, ne bir küfür var. Mizah…Ben mizah yapıyorum. Beni twitter’da takip eden insanlar biliyor. Hiçbir şekilde, siyasi fikrim ne olursa olsun, bir başbakana, bir cumhurbaşkanına hiçbir şekilde hakaret etmem. Bana da yakışmaz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıdır.”

“HİÇBİR ŞEKİLDE HAKARET YOK”

 

Tweetlerinin içeriğinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etmesiyle ilgili olduğunu anlatan Atilla Taş, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık etti. Masada garip bir fotoğraf vardı. Başbakan çok üzgündü. Ben de ona istinaden dedim ki, çok iyi anlıyorum, dedim. Başbakansın, ama değilsin. Bakanlar Kurulu toplanmış, başında sen değilsin. 23 Nisan gibi. Bu tweetin bir yerinde hakaret göremiyorum. Hiçbir şekilde hakaret yok. Fikir özgürlüğü diyorlar. Ben Başbakanımızı, Cumhurbaşkanımızı eleştiremeyecek miyim? Ben açıkça söylüyorum. Ne şu andaki hükümetten, ne politikalardan, bütün bu baskılardan hoşlanmıyorum. Bir vatandaş olarak hoşlanmıyorum. Yanlış yapıyorlar. Bunların hepsi bizi ülkemizi çok kötü gösteriyor. Demokratik bir ülkede vatandaşın en doğal hakkı fikirlerini savunmak. Özgürce düşünme hakkıdır. Bunu elimizden alamazsınız. Buradan söylüyorum. ‘Biz bugün Atilla Taş’ı aldık, bundan sonra çekinir, bir daha bizi böyle eleştirecek tweetler atamaz’ diyorsanız, yanıldınız. Asıl bundan sonra öyle tweetler atacağım. Asla susmayacağım. Ben buraya bir kişi geldim, 1 milyon kişi gidiyorum. Şunu anladım. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı eğer beni dava ediyorsa, demek ki ben doğru şeyler söylüyorum. Demek ki ciddiye alınıyorum. Demek ki bu ülkede bir şeyler doğru değil, bu bunun ispatıdır.”


Avatar Seç KAPAT
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2026-Tıpta Yan Dal Uzmanlık
Sıradaki Haber 2026YDUS sonuçları açıklandı