Atina savaş alanı gibi

Yunanistan’da on binlerce kişi, kreditörlerle imzalanan 3. Kurtarma Paketi çerçevesinde hazırlanan yeni sosyal güvenlik programı nedeniyle dün 24 saatlik genel greve gitti.

Atina savaş alanı gibi

Grev kapsamında toplu taşıma araçları ve feribotlar hizmet vermezken okullar, mahkemeler, hastaneler ve eczaneler de kapalı. Genel grevin yanı sıra, binlerce de kişi hükümetin uygulamaya koymaya hazırlandığı sosyal güvenlik programını protesto etmek için sokaklara döküldü. Atina’daki yürüyüşe 50 bin kişi katılırken, kent merkezindeki Sintagma ve Klaftimonos meydanlarında polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı.

Göstericiler, polisin ses bombası ve biber gazına molotof kokteyliyle karşılık verdi.  Çatışmada bir kişi gözaltına alınırken, bir gazeteci de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Tedavi altına alınan gazetecinin sırtından ve başından yaralandığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X