Atina şokta, komşu şoke oldu

Kredi kuruluşlarının, Yunanistan’a nakit akışının serbest bırakılması için öne sürdüğü koşullar, Atina’da sert tepkilere neden oldu.

Atina şokta, komşu şoke oldu

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in daveti üzerine Brüksel’e giden Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın, ülkenin nakit sorununun çözümüne yönelik Avrupalı liderlerle görüşmeleri sürerken, kurumların Yunan hükümetinden talepleri hükümet çevrelerinde şok etkisi yarattı. 

Kreditörlerin anlaşma karşılığında öne sürdüğü koşulları ‘kabul edilemez şantaj’ olarak değerlendiren üst düzey hükümet çevrelerince yapılan açıklamalarda, Brüksel’deki son gelişmeler karşısında ülkenin tek seçeneğinin erken seçim olduğu ifade edildi.

TEK SEÇENEK ERKEN SEÇİM

Meclis Başkan Yardımcısı Siriza milletvekili Aleksis Mitropulos, Brüksel’deki görünümün ‘tamamen çıkmaz bir sahne görüntüsü’nde olduğunu ifade etti. 

Mitropulos, ”Ya bu çıkmaz müzakerelere devam ederiz ya da halka hangi yöne gideceğimizi sorarız. Ancak soru, Euro mu, yoksa drahmi mi şeklinde olmamalı, çünkü böyle bir şey trajedi olur” diye konuştu. İçişleri Bakanı Nikos Vuçis de, kurumların koşullarını hiçbir Yunan hükümetinin kabul edemeyeceğini vurguladı. 

Siriza Merkez Komite üyesi Yanis Milios ise Yunanistan’ın kritik bir aşamada bulunduğunu ifade ederek, olası olumsuz gelişmelere karşı bankalardaki yatırımların kontrol altına alınmasını istedi

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X