Atina yolcusu kalmasın: 2-3

Büyükşehir Belediyespor, CEV Challenge Kupası yarıfinalinde ilk maçta mağlup ettiği Alman ekibinden tur için yeterli 2 seti alarak finale yükseldi ve 2 sezon önce yaşadığı şampiyonluk coşkusuna oldukça yaklaştı.

Atina yolcusu kalmasın: 2-3

RECAİ UYSAL

Voleybolda CEV Challenge Kupası yarıfinal rövanş maçında Büyükşehir Belediyespor, evinde Almanya temsilcisi Palmberg Schwerin’e 3-2 mağlup olmasına karşın finale yazdırdı. 

Deplasmanda oynadığı ilk maçı 3-1 kazanarak tur için avantaj elde eden yeşil beyazlılar, Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmada ilk 2 seti alarak turu garantiledi. Maça iyi başlayan Bursa ekibi, ilk setin son bölümünde sıkıntı yaşasa da rakibine 25-23 üstünlük sağladı. İkinci sete tutuk başlayan Büyükşehir Belediyespor, ilk teknik molanın ardından toparlandı. Bu seti de 25-17 alan Bursa ekibi, finali garantiledi.

2 SET YETTİ

2 sezon önce bu kupada şampiyonluk yaşayarak tarihi bir başarı elde eden, geçtiğimiz sezon ise yarıfinalde kupaya veda eden yeşil beyazlılar, 2 sezon önceki başarıya oldukça yaklaştı. 

Karşılaşmada ilk 2 seti alarak finali garantileyen Büyükşehir Belediyespor’da üçüncü sette fazla forma şansı bulamayan oyuncular mücadele ederken, bu seti 25-18 kaybetti. Dördüncü seti de 25-16 kaybeden yeşil beyazlılar, tie-break setini 16-14 kaybederek maçtan 3-2 yenik ayrıldı ama adını finale yazdırdı.

SALON: Cengiz Göllü

HAKEMLER: Reguel Portela (Portekiz) (**), Djordje Stevanovic (Sırbistan) (**)

SETLER: 25-23, 25-17, 18-25, 16-25, 14-16

SÜRE: 113 dakika (29, 24, 21, 23, 16)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Yaren (***) İpek (***) Özge (***) Joyce (***) Prokopic (***) Horvath (***) (Aylin-libero ***, Nuran **, Merve **, Bashnakova **, Merve İkbal **)

SCHQERIN: Lippmann (**) Brinker (*) Geerties (*) Tapp (**) Hanke (*) Barfield (**) (Dürr-libero *, Lohmann *, Gebhardt *, Dannemiller *, Ziegler *, Schoelzel *)

Rakip Olimpiakos

Büyükşehir Belediyespor’un finaldeki rakibi Yunanistan’ın Olimpiakos takımı oldu. Evinde oynadığı ilk maçı 3-1 kazanan Yunan temsilcisi Rusya’da karşılaştığı Yenisei Krasnoyarsk takımına 3-0 mağlup olurken, altın sette 15-13’lük skorla adına finale yazdırdı. Büyükşehir Belediyespor, rakibiyle finaldeki ilk maçı 12 Nisan’da Yunanistan’da, rövanşı ise 16 Nisan’da Bursa’da oynayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X