Atina’da cami tartışması alevlendi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Müslümanlar için yapılması kararlaştırılan ibadet yeri ile ilgili yasa tasarısı parlamentoda onaylandı ancak tartışmalar sürüyor.

Atina’da cami tartışması alevlendi

Son olarak Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, Atina’ya cami inşa edilmesi ile ilgili endişelerinin bulunduğunu belirterek, bu konuda acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

Özel bir televizyon kanalına konuşan İeronimos, Yunanistan’ın başkenti Atina’da cami yapılmasına önceden olumlu baktığını, ancak ülkede son zamanda yaşananlar nedeniyle artık bununla ilgili çekinceleri bulunduğunu ifade etti.

Yunan Kilisesi’nin bu konuyu incelediğini belirten İeronimos, ülkede bulunan Müslümanların durumunun ne olacağı konusu açıklığa kavuşuncaya kadar cami inşaatının ertelenmesini istedi.

İeronimos, ‘Acele etmemeliyiz. Camiyi kimlere yapacağız? Bu insanlar ne yapacak? İbadet mi, yoksa camiler cihatçılık ve köktendincilik okulu mu olacak? Tüm bunları kim kontrol edecek. Ülkedeki Müslümanların durumu açıklığa kavuşuncaya kadar ertelenebilir. Burada kalacaklarsa hakları var. Ancak, geçici iseler ne gerek var. Hiçbir şey yapmayacağız’ ifadelerini kullandı.

İŞGAL ALTINDA

Öte yandan cami yapımı için tahsis edilen Atina Belediyesi’ne ait arsa aşırı sağcı bir grup tarafından temmuz ayından bu yana işgal altında.

Kendilerine ‘Yunan Yedekler ve Halk Askerleri Hareketi’ anlamına gelen Greek movement of Reservists and Citizen-Soldiers adını veren grubun lideri Yannis Ioannidis, yaptığı açıklamada ‘Bu özgür Yunanistan’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X