Atina`da olaylı gece

Yunanistan`da 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos`un polis kurşunuyla öldürülmesinin 6. yıldönümü nedeniyle protesto gösterileri düzenlendi.

Atina`da olaylı gece
Yaklaşık 6 bin eylemci önce parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı’na, daha sonra da Aleksis Grigoropulos’un öldürüldüğü Eksarhia semtine doğru yürüdü. Eksarhia’da yüzleri maskeli eylemciler polise taş, sopa ve molotof kokteyli attı; bankaların ATM’lerini ateşe verdi. Yunan polisi, tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla cevap verdi. Çıkan olaylarda yaklaşık 100 kişi gözaltına alındı.
 
Atina dışında, başta Selanik olmak üzere birçok kentte de protesto gösterileri düzenlendi. Eylemciler, anarşist olduğunu belirten 21 yaşındaki Nikos Romanos’a da destek gösterileri yaptı. Hırsızlıktan dolayı Kasım ayından beri hapishanede bulunan Romanos, üniversitedeki derslerine katılmasına izin verilmesi için 10 Kasım’da açlık grevine başlamıştı. Şu anda hastanede olan Romanos’un sağlık durumu kritik.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X