Atmalarda heyecan dindi

21. Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası ve Yıldız Kulüpler Atmalar Ligi Finalleri Bursa’da yapılırken, sporcuların kürsü mücadelesi nefes kesti.

Atmalarda heyecan dindi

RECAİ UYSAL

Merhum milli atlet ve antrenör Nurullah İvak adına bu yıl 21.’si düzenlenen Atmalar Türkiye Şampiyonası ve Yılldız Kulüpler Atmalar Ligi Finalleri tamamlandı. 

Bursa’da 2 gün süren organizasyon yine büyük heyecana sahne oldu. Atıcılar Olimpik Atletizm Stadı’nda gerçekleştirilen organizasyonda erkeklerde 7 kulüpten 191 sporcu mücadele ederken, bayanlarda 6 kulüpten 109 sporcu kürsü mücadelesi verdi. Şampiyon sonunda yıldız kızlarda Osmangazi Belediyespor birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. 

ZİRVEYİ KAPTIRMADI

2 gün süren organizasyonda sporcular atmalar kategorilerinde kürsü mücadelesi verirken, Yılldız Kulüpler Atmalar Ligi finalleri sonunda Osmangazi Belediyespor, 5 bin 420 puanla birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı.

Şampiyonada erkeklerde ise MESKİ-Mersin Spor Kulüsü 6 bin 234 puanla zirveye çıktı. Gülle, cirit, çekiç ve disk atma kategorilerinde yapılan Nurullah İvak Atmalar Türkiye Şampiyonası da heyecana sahne oldu.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

Türkiye’nin iddialı sporcularının kürsü mücadelesi verdiği şampiyonada disk atma büyük bayanlarda Elçin Kaya 51.66’lık derecesiyle birinci olurken, erkeklerde Ercüment Olgundeniz 57.42’lik derecesiyle zirveyi kaptırmadı. Çeki atma erkeklerde Özkan Baltacı 58.47’lik derecesiyle birinciliğe ulaşırken, bayanlarda Zelihe Uzunbilek 60.12 ile ilk sırada yer aldı. 

Gülle atma erkeklerde Burak Demirel 14.21’lik derecesiyle birinci olurken, bayanlarda Sare Bostancı 13.74 ile birincilik kürsüsüne çıktı. Cirit atma erkeklerde Hakan Yağcı 60.42 ile zirveye yerleşirken, bayanlarda Berivan Şakır 47.27 ile ilk sırada yer aldı.

Bursa’da düzenlenen 21. Nurullah İvak Atmalar Şampiyonası ve Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi finallerinde dereceye giren sporcular madalya ve kupayla ödüllendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Yarbay Yasin Taş, Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Karadeniz, Federasyon İl Temsilcisi Bülent Şahin ve antrenörlerin katıldığı törende dereceye giren ferdi sporculara madalya, kulüplere de kupaları verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X