ATM’den kaybolan para için tutuklama

PTT’nin Heykel Merkez Şubesi’ne bağlı 9 ATM’sinden geçen haziran ayında kaybolan ve hala bulunamayan 285 bin TL için mahkemeden tutuklama kararı çıktı.

ATM’den kaybolan para için tutuklama

SEYİT GÜNDOĞAN

Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı’nın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme ATM’lerde sorumlu memur Mehmet Kıpçak’ın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

HEYET EŞLİĞİNDE AÇILMALI

Türk Haber-Sen Şube Başkanı Orhan Avcı, bu olayda sadece memurun değil, oto kontrol sistemini işletmeyen yetkililerin de suçlu olduğun belirterek, birinci derede PTT Merkez Müdürü Necmettin Aslan, PTT Başmüdürü Osman Tekin, Muhasebeden Sorumlu Başmüdür Yardımcısı Hasan Olcay’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Bu ATM’lerin heyetle açılması gerekirken, tek bir memurun açtığını kaydeden Avcı, “Hala bütün ATM’lerde aynı şekilde tek mumurla açma işlem devam etmektedir. Bu durumda tedbir almayanlar da eğer bu parayı çaldıysa en az memur kadar suçludur. Yetkililerden memurun güvence alınmasını alınmasını istiyoruz. Memurun güvence altına almak da otokontrolü sağlamaktan ve memurları yönetmeliğe uygun çalıştırmaktan geçer. Bu konuda memurlara büyük sorumluluk düşüyor. Kendi gelecekleri ve ailelerinin geleceği adına idarecilerin yanlış emir ve talimatlarını kabul etmesinler. Tek başlarına ATM’leri açmasınlar. Amirlerin de yazılı görevlendirme isterse o zaman müdür sorumluluğu üstlenmiş olur ve memur sorumlu tutulmaz. Mahkemede gördük ki bütün suç memura yıkılmıştır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X