Atr’ye Uluslararası Destek

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, 17 Haziran 2015 tarihinde yayına başlayan ATR Kırım Tatar Tel…

Atr’ye Uluslararası Destek

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, 17 Haziran 2015 tarihinde yayına başlayan ATR Kırım Tatar Televizyon kanalı için bir destek mesajı yayınladı. Güngör Yavuzaslan mesajında, “Uzun bir aradan sonra yayına başlayan ATR, ilk olaran Kırım Tatar Milli Marşı Ant Etkenmen ile yayınına başlamıştır. Rusya Federasyonu’nun tescil hakkı vermediği ATR kanalı, yarımadadaki birçok Kırım Tatar medya kuruluşu gibi 31 Mart tarihinde yayınını durdurulmuştu. Kırım’daki medya kuruluşlarının Rusya mevzuatına göre tescil olması için verilen süre 1 Nisan tarihinde sona ermişti. ATR televizyon kanalı Rusya Telekomünikasyon Kontrol İdaresi’ne beş kez başvuruda bulunmasına rağmen her seferinde başvuruları reddedilmişti. ATR’nin artık Kiev’de yayın yapak. Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesinin ardından kanalın Ukrayna’ya taşınmak zorunda kaldı” ifadelerini kullandı. Yavuzaslan, ATR yayınının uydu aracılığıyla Kırım ve Türkiye’den izlenebileceğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X