ATSO’dan “Sigortacılık Bölümü” Talebi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 40.Grup (Sigortacılık) Meslek Komitesi, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki 2 yıllık…

ATSO’dan “Sigortacılık Bölümü” Talebi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 40.Grup (Sigortacılık) Meslek Komitesi, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki 2 yıllık “Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü”nün, 4 yıla çıkarılması ve bankacılık bölümünden ayrılması için çalışma başlattı. ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkan Vekili Süleyman Özer, Meclis Üyesi İlhan Kahraman, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi ziyaret ederek, sektörün talebini iletti ve konuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. ATSO Başkanı Davut Çetin, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Sigortacılık Bölümü’nün 2007 yılında ATSO’nun girişimi ve desteğiyle açıldığını, ancak bir süre önce bölümün bankacılık ile birleştirildiğini kaydetti. İki yıllık sigortacılık eğitiminin yetersiz olduğunu vurgulayan Davut Çetin, “Çocuklar ne sigortacı olabiliyor, ne de bankacı. Sigortacılık Bölümü’nün Bankacılık’tan ayrılarak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altında 4 yıllık ayrı bir bölüm olmasını istiyoruz” dedi. ATSO Meclis Başkan Vekili Süleyman Özer de, sigortacılık bölümünün bankacılıktan ayrılmasının ve 2’den 4 yıla çıkarılmasının sektöre yetişmiş eleman kazandırılması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Özer, Sigorta Acenteleri yönetmeliği gereği 4 yıllık sigortacılık bölümü mezunlarının, iş tecrübesine bakılmaksızın müdürlük yapma hakkı kazandığını da bildirdi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, iş dünyası ve üniversite arasında işbirliğinin gelişmesi konusunda her türlü teklife olumlu batıklarını bildirdi. Kurtcephe, ATSO’nun bu konudaki talebini, ilgili fakülte ve bölüm yöneticileri ile değerlendireceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X