‘Attığımızdan fazlası verilmedi!’

Bursasporlu Ozan Tufan’ın transferinin yüksek bonservis bedeli nedeniyle çok zor olduğunu vurgulayan Kartal, “Erkan Zengin’in dışında yüzde 100 alabiliriz dediğimiz bir hamlemiz yok” dedi.

‘Attığımızdan fazlası verilmedi!’

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig’in kalan bölümünde liderliklerini devam ettirip, sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini söyledi. Devre arası hazırlıklarını Antalya’nın Belek beldesinde sürdüren sarı lacivertli ekibin kamp yaptığı otelin sahasında basın toplantısı düzenleyen Kartal, şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını belirtti.

TFF Süper Kupa’yı kazanıp, ligin ilk bölümünü lider bitirerek, ilk iki hedeflerini gerçekleştirdiklerini dile getiren Kartal, “Uzun vadeli planımız ise şampiyon olmak. Kısa ve orta vade hedeflerine ulaştık. Sezon sonunda inşallah şampiyon olacağız” diye konuştu.

VERİLMEYENLER KONUŞULMALI

Teknik direktör Kartal, bu sezon kazandıkları 7 penaltıdan daha fazla kendi lehlerine verilmeyen penaltılar olduğunu savundu. Kartal, üçüncü bölgede topla en fazla oynayan takım oldukları için daha çok penaltı kazandıklarını anlatarak, “Üçüncü bölgede fazla oynadığımız için tabii ki fazla penaltı alacağız. O bölgede en üretken takım biziz. Asıl verilmeyen penaltılarımız konuşulmalı. Attığımızdan fazlası verilmedi. Türkiye’nin en çok koşan takımıyız” diyerek düşüncelerini dile getirdi. 

OZAN TUFAN PAHALI GELDİ

İsmail Kartal, Bursasporlu Ozan Tufan’ın transferi konusunda yeşil beyazlı kulübün istediği yüksek bonservis rakamından dolayı bu transferin gerçekleşme ihmalinin zor olduğunu kaydetti. Kartal, Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “’Erkan Zengin konusunda gelişmeleri başkanımız ve yöneticilerimiz biliyor. Hücuma bir oyuncu alabiliriz. Takip ediyoruz, araştırıyoruz. Bununla ilgili çalışmaları başkanımız yapıyor. Hücum anlamında kanat olur ya da merkez santrfor olabilir. Bakıyoruz. Ama kesin bir şey yok. Başkan ve yöneticiler karar verecek. İstediğimiz şartlar oluşursa alabiliriz. Erkan’ın dışında ‘yüzde 100 alabiliriz’ dediğimiz bir hamlemiz yok.”

YABANCI SINIRI DERİN KONU!

Kartal, gelecek sezon uygulanacak yeni yabancı oyuncu kuralıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Konuyla ilgili yöneltilen soru üzerine İsmail Kartal, “Yabancı sınırlaması çok önemli ve derin bir konu. Şu an burada cevap vermek istemiyorum. Başkanımız ve kulübümüz araştırınca, hep beraber bir araya gelince, kulüp olarak açıklama yapacağız” demekle yetindi.

KİMSE UZUN SÜRE KALAMAZ

Takımın başında 10 yıl kalması durumunda neler yapabileceğinin sorulması üzerine İsmail Kartal, şu cevabı verdi: “Kolay kolay kimse uzun süre kalamaz. Ben Fenerbahçeliyim. Uzun yıllar hizmet etmek isterim. Uzun yıllar burada kalıp bir sistemi oturtmak kolay değil. Fenerbahçe’ye altyapıdan oyuncular kazandırmak, aşağıdan oyuncu gelmiyor imajını silmek isterim. Bunlar uzun vadeli yatırımlar. Sabır isteyen işlerdir. Türkiye’de zor biraz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X