Ava giderken avlandı!

Bursa’da kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, dolandırmaya çalıştığı Atiye Ü.’nün dikkati sayesinde, polis ekipleri tarafından suçüstü olarak yakalandı. Dolandırıcının, ‘Bulut’ kelimesini parola olarak kullandığı öğrenilirken, suç üstü olarak yakalanm

Ava giderken avlandı!

Hakan GÖNÜL/OLAY

Alınan bilgiye göre, daha önceden hırsızlık suçundan sabıkası bulunan 28 yaşındaki Fırat K., ev hanımı olan  Atiye Ü. (44)’yü cep telefonuyla arayarak kendisini polis olarak tanıttı. FETÖ ve PKK örgütlerine isminin karıştığını ve evde bulunan para ile altınları kendisine vermesi gerektiğini, emniyette karşılaştırma yapacaklarını daha sonra geri vereceklerine söyledi. Bunun üzerine Atiye Ü., kendisini polis olarak tanıtan Fırat K.’ya inanmış gibi yaparak, buluşma yerini söyledi. 

DOLANDIRICIYI DİKKATİ SAYESİNDE SUÇÜSTÜ OLARAK YAKALATTI

Atiye Ü., merkez Yıldırım ilçesi Sinandede Mahallesi’nde bulunan Göz Vakfı’nın önünde buluşup para  ve altınları teslim edeceğini söyledi. ‘Fırat K., Atiye Ü.’ye, yanına geldiğimde ‘Bulut’ kelimesini söyleyeceğim, sende parayı bana teslim edeceksin’ dedi . Öğle saatlerinde elindeki poşette gazete kağıdı ve boş altın kutusu ile bilinen yere gelen Atiye Ü., durumu polis ekiplerine haber verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği ekipleri, buluşma yerine gelerek gizlendi. Bu sırada Atiye Ü.’nün yanına gelen Fırat K., tam çantayı alacağı sırada polis ekipleri tarafından suçüstü olarak yakalandı. Fırat K, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X