‘Avcılık turizmde önemli yere sahip’

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Dairesi Başkanı Cihangir Altun, avcılığın turizm sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu ve av turizmi organizasyonlarında yaklaşık bine yakın avcının Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirtti.

‘Avcılık turizmde önemli yere sahip’

ÖMER BİLİK

Mudanyada özel bir avlak işletmeciliğinin açılış ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Programa Vali Vekili Abidin Ünsal, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Dairesi Başkanı Cihangir Altun, Doğa Koruma Milli Parklar İkinci Bölge Müdürü Mustafa Bulut,  Bursa Doğa Koruma İl Müdürü Ekrem Terzioğlu, İl Kültür Müdürü Ahmet Gedik ve avcılar katıldı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Dairesi Başkanı Cihangir Altun, ‘Avcılık çok bilinmese de turizm sektörü içerisinde önemli bir yere sahiptir. Avcılık, önemli bir sektör, tutku, meraktır. Avcılarımız bu meraklarını, tutkularını gidermek için bütün zorluklara katlanıyorlar.

İşletmecimizin de iyi pazarlamasıyla Bursa ili dışından birçok avcıyı buraya çekeceğini düşünüyoruz. Uzun vadede yurt dışından avcıları misafir edeceğini düşünüyoruz.

Bugün ülkemizde kamu olarak yaptırdığımız av turizmi organizasyonlarında yaklaşık bine yakın avcı ülkemizi ziyaret etmektedir. Gelen her avcı, deniz turizmi için gelen turistlerle mukayese ettiğimiz zaman yaklaşık 6-4 kat daha fazla döviz bırakmaktadır’ dedi.

Mudanya Üsküp Tepe Mevkii’ndeki programın ardından törene katılanlar tarafından doğaya yaklaşık 15 adet keklik salındı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X